ГоловнаСвіт

В Італії заарештували очільника мафіозного клану

Затриманий переховувався в підвалі будинку своєї матері.

В Італії заарештували очільника мафіозного клану
архивное фото
Фото: ru-newz.ru

В Італії поліція заарештувала керівника одного з відділень мафіозного угруповання "Ндрангета" Джузеппе Аквіно, який переховувався з 2010 року.

У жовтні 2011 року поліція виявила бункер у будинку Аквіно в місті Марина-ді-Джойоза-Іоніка в Калабрії, однак зловмисникові вдалося втекти. Як зараз з'ясувалося, він переховувався в бункері, обладнаному в будинку його матері в тому самому місті. У бункері поліція знайшла обладнання, за допомогою якого затриманий координував діяльність своїх підлеглих. Клан Аквіно контролював будівельні компанії, готелі та безліч інших підприємств.

Аквіно виявили завдяки прослуховуванню телефонів і зовнішньому спостереженню за будинком.

50-річний Аквіно на прізвисько "У Пачу" (іт. u pacciu - "божевільний") очолював однойменний мафіозний клан, який промишляв контрабандою наркотиків. 2010 року Аквіно заочно засудили до трьох років і чотирьох місяців тюремного ув'язнення. У лютому 2012 року заарештували його старшого брата Рокко на прізвисько "У Колонело" (іт. u сolonello - "полковник"). Рокко також ховався в бункері, розташованому на горищі його будинку в місті Марина-ді-Джойоза-Іоніка.

Мафіозне угруповання "Ндрангета" є одним з найбільших на території Італії. Діє переважно в регіоні Калабрія, на півдні Італії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram