ГоловнаСвіт

Human Rights Watch: уряд М'янми відповідає за міжрелігійні конфлікти

У країні регулярно відбуваються сутички мусульман із буддистами.

Human Rights Watch: уряд М'янми відповідає за міжрелігійні конфлікти

Міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch (HRW) заявила, що уряд М'янми відповідає за ескалацію міжрелігійних конфліктів у країні.

За даними організації, в червні на заході країни більш ніж 80 людей стали жертвами сутичок між мусульманами і буддистами. Проте, наголошує HRW, сили безпеки країни не спробували запобігти насильству.

"Ці події багато в чому стали результатом того, що уряд не втручався в події, і тоді люди з обох боків почали озброюватися, щоб захистити себе. І в підсумку через бездіяльність держави люди осміліли і почали ретельніше планувати і здійснювати координовані напади одне на одного. Зокрема, доволі швидко ситуація скотилася до хаосу", - йдеться в заяві HRW.

Конфлікт між мусульманами і буддистами розгорівся після того, як наприкінці травня троє мусульман зґвалтували й убили буддистку. Згодом мешканці її села зупинили на дорозі автобус і вбили 10 мусульман, які їхали в ньому. Після цього інциденту почалися масові сутички, але сили безпеки не спробували зупинити їх.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram