ГоловнаСвіт

У Білорусі почали практикувати "чорні списки" покупців алкоголю

У магазини було передано фотографії і дані громадян, які зловживають спиртним.

У Білорусі почали практикувати "чорні списки" покупців алкоголю
Фото: yapotrebitel.ru

У Могильовській області Білорусі міліціонери передали продавцям сільських магазинів фотографії та імена осіб, яким рекомендовано відмовити в продажу спиртного.

Про це повідомляє телерадіокомпанія "Могильов" із посиланням на начальника УВС Могильовського облвиконкому Федора Балейко.

Експеримент стартував на початку липня в Шкловському і Белиничівському районах області, проте відомо про це стало тільки тепер. Балейко уточнив, що в магазини було передано фотографії і дані громадян, які зловживають спиртним. Із моменту початку цієї кампанії на територіях, де її проводять, не було зареєстровано жодного злочину, наголосив начальник УВС.

Боротьба з алкоголізмом у Білорусі триває вже не перший рік. Іще шість років тому президент республіки Олександр Лукашенко озвучив заходи із "деалкоголізаціі" населення (які включали, зокрема, посилення відповідальності за розпивання спиртних напоїв у громадських місцях, продаж неповнолітнім та інше). Різні експерименти, що обмежують доступність алкоголю, також проводили на місцях. Наприклад, у Вітебській області 2009 року на час посівної кампанії було вирішено заборонити продаж спиртного в першій половині дня. У тому ж році в молодших класах деяких мінських шкіл ввели так звані "уроки тверезості".

З однією з останніх антиалкогольних ініціатив у середині липня цього року виступила влада Пінського району. Вони вирішили закріпити за п'яницями кураторів із числа "передовиків" виробництва. Ці куратори повинні будуть проводити з алкоголіками морально-психологічну роботу, причому, якщо питущий почне "виправлятися", його наставник отримає премію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram