ГоловнаСвіт

Ємен: бойовики напали на поліцейську дільницю, є жертви

Армія країни проводить військову операцію проти бойовиків.

Ємен: бойовики напали на поліцейську дільницю, є жертви
Архивное фото
Фото: EPA/UPG

Пізно ввечері у вівторок бойовики напали на поліцейську дільницю в місті Джаар на південному заході Ємену, вбивши двох поліцейських і поранивши трьох інших.

Про це повідомляє Reuters.

"Два бойовики на мотоциклах відкрили вогонь по поліцейській дільниці в Джаарі близько опівночі у вівторок", - сказав чиновник, який говорив на умовах анонімності.

Він також додав, що в нападі підозрюють угруповання "Ансар аль-Шаріа", яке є філією "Аль-Каїди" на Аравійському півострові (АКАП).

"Чоловікам вдалося втекти на мотоциклах, ведеться їх пошук", - зазначив чиновник.

Минулого року під час хвилі протестів проти президента Алі Абдалли Салех, в результаті яких його було повалено, "Ансар аль-Шаріа" взяв під контроль декілька міст у провінції Аб'ян. За словами чиновника, в червні армія Ємену вигнала бойовиків зі стратегічного міста Джаар і столиці провінції Зінджібаре, а інцидент у вівторок відтоді є першим нападом "Ансар аль-Шаріа" в Джаарі.

Зараз в Ємені за підтримки США вібувається військова операція проти бойовиків, спрямована на забезпечення стабільності в регіоні. Проте деякі жителі Джаар кажуть, що озброєні члени "Ансар аль-Шаріа" досі вільно пересуваються по місту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram