ГоловнаСвіт

Франція планує стати господинею Олімпійських ігор 2024 року

Таку мету ставить перед собою партія соціалістів

Франція планує стати господинею Олімпійських ігор 2024 року
Фото: france.grandtour.ru

Французький уряд має намір подати заявку на проведення Олімпійських і Параолімпійських ігор 2024 року в Парижі.

2005 року Париж програв Лондону в суперечці за проведення Олімпіади-2012. Якщо Париж виграє право на проведення Ігор-2024, то вони відбудуться рівно через 100 років після попередньої паризької Олімпіади. Таку мету ставить перед собою партія соціалістів.

Для втілення проекту в життя є кілька ідей. Головний із проектів - спортивний центр на острові Вер-Торсі (оцінна вартість - 70 млн євро, передбачається приватно-державне співфінансування) завбільшки 180 га. Відкриють об'єкт уже до кінця 2015 року. Ваги заявці повинні додати суперсучасний велодром (відкриття заплановане на 2013 рік) і басейн, трибуни якого розраховані на 22 тисячі глядачів (до 2016 року). Усі три об'єкти обійдуться бюджету у 200 млн євро.

Однак, як зізнаються автори ідеї, наразі не знайдено місця для Олімпійського містечка та прес-центру. Авторам залишається переконати партнерів, виборних посадових осіб і чиновників. Сильним аргументом є те, що Олімпійські ігри в Парижі, врешті-решт, можуть додати до бюджету країни близько 40 млрд євро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram