ГоловнаСвіт

Під час штурму МВС Ємену загинули 8 людей

Будівлю намагалися захопити звільнені поліцейські.

Під час штурму МВС Ємену загинули 8 людей

Восьмеро людей загинули під час стрілянини поруч із будівлею МВС у столиці Ємену місті Сані.

Про це повідомляє Reuters.

Джерело розповіло агентству про велику кількість поранених, але не змогло пояснити, були жертви серед представників влади чи серед нападників.

Agence France-Presse уточнює, що вдень 31 липня будівлю МВС намагалися штурмувати озброєні люди, одягнені в поліцейську форму. За відомостями агентства, нападники неофіційно перебували на службі в міністерстві під час правління нині відставного президента Алі Абдулли Салеха. Два дні тому вони влаштували сидячий страйк біля будівлі МВС, висунувши владі ультиматум: поновити їх у лавах співробітників поліції за два дні. Тим часом Reuters повідомляло, що 29 липня будівля міністерства на нетривалий час опинилася в руках озброєних людей, які взяли в заручники співробітників відомства.

Перед тим голова міністерства Мохаммед Абдeлла аль-Кавзі обіцяв узяти колишніх поліцейських на роботу, проте сам пішов у відставку за наказом нового президента країни Абд Раббо Мансура Хаді, якого обрали після добровільної демісії Салеха.

Салех і його міністр внутрішніх справ неофіційно залучали місцевих жителів до боротьби з бойовиками "Аль-Каїди" на півдні країни. Прийшовши до влади, Хаді взяв на себе зобов'язання провести структурні реформи в силових відомствах, що їх раніше контролювали близькі до Салеха чиновники.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram