ГоловнаСвіт

Швейцарський банк втратив 350 мільйонів доларів на торгах акціями Facebook

Фінустанова може розраховувати на компенсацію.

Швейцарський банк втратив 350 мільйонів доларів на торгах акціями Facebook
Фото: ura-inform.com

Швейцарський банк UBS втратив 356 мільйонів доларів через перебої на торгах акціями соціальної мережі Facebook під час її IPO (первинного виходу на біржу) в травні 2012 року. Як пише The Wall Street Journal, фінансова група долучилася до позивачів, які мають намір у судах стягнути збитки із Facebook і біржі Nasdaq, на якій проходило розміщення.

В UBS заявляють, що мають намір стягнути з біржі свої втрати в повному обсязі. У банку зазначили, що дії Nasdaq внесли плутанину в розміщення акцій соцмережі, через що перший день торгів цінними паперами виявився провальним. Швейцарський банк уточнив, що ті виплати постраждалим інвесторам, які має намір здійснити біржа, не зменшать вимог UBS.

Торги акціями найбільшої соціальної мережі світу Facebook стартували 18 травня. Саме тоді на біржі стався збій, через що заявки інвесторів опрацьовували з помилками. Сумарний збиток, якого зазнали покупці акцій, оцінювали у 200 мільйонів доларів.

Незважаючи на це, торги почалися вдало: акції соціальної мережі подорожчали до 42 доларів за штуку при ціні розміщення в 40 доларів. Після цього вони почали падати. Уже першого дня торгів папери опустилися нижче від ціни розміщення і відтоді жодного разу вище за неї не піднімалися. Станом на 31 липня цінними паперами Facebook торгують дешевше за 25 доларів.

Біржа Nasdaq має намір виплатити інвесторам 62 мільйони доларів компенсації за завданий своїми діями збиток. Тим часом багато покупців акцій соціальної мережі почали готувати позови до судів, щоб отримати компенсації від Facebook, а також від банків - організаторів IPO. Інвестори вважають, що банки, які допомагали соцмережі проводити IPO, приховали від них частину важливої інформації про фінансові показники Facebook.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram