ГоловнаСвіт

Венесуела з Бразилією можуть почати взаємовигідну торгівлю, - Чавес

Президенти двох країн зацікавлені у розвитку співпраці.

Венесуела з Бразилією можуть почати взаємовигідну торгівлю, - Чавес
Дилма Руссефф и Уго Чавес
Фото: EPA/UPG

Президент Венесуели Уго Чавес заявив, що його країна може продавати сиру нафту Бразилії, яка в свою чергу може продавати комерційні літаки для країни Андського регіону, в рамках відновлення торгових зв'язків між двома країнами.

Про це повідомляє Reuters.

Чавес, який відвідав Бразилію після довгої боротьби з раком, заявив, що його бразильський колега, Ділма Руссефф, висловив ентузіазм з приводу плану імпортувати нафту з Венесуели. Чавес, який перебуває при владі з 1999 року, відвідав Бразилію в понеділок, щоб ратифікувати вступ Венесуели в регіональний торговий блок МЕРКОСУР.

"Ми ... запропонували, і президент (Руссефф) був дуже, дуже зацікавлений, і ми вже дали перші накази Венесуелі на експорт сирої нафти в Бразилію", - сказав Чавес у вівторок після обіду з Руссеффом.

"Бразилія досі імпортує нафту, а ми збільшуємо виробництво. Цього року Венесуела буде виробляти 3-3,5 мільйонів барелів сирої нафти на день", - зазначив Чавес.

Венесуела є одним із найбільших виробників нафти у світі.

У вівторок, Чавес, як очікується, підпише контракт на купівлю 20 літаків з бразильською авіабудівною компанією Embraer. Літаки будуть використовуватися державною авіакомпанією Conviasa. Замовлення на літаки було оголошено в грудні, але вартість угоди не була оприлюднена. Чавес заявив, що перший літак буде доставлено до Венесуели у вересні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram