ГоловнаСвіт

В Індії 600 млн осіб залишилися без світла

Це вже друга така аварія за цей тиждень.

В Індії 600 млн осіб залишилися без світла
Архивное фото
Фото: academic.ru

Північ Індії, де в понеділок в результаті аварії, без світла залишилися 300 млн осіб, знову опинилася без світла. Світло зникло також на сході країни, повідомляє Reuters.

За офіційними даними, без електроенергії залишилося 13 з 28 індійських штатів, а це близько 600 млн осіб. Зокрема, без електрики залишилися штати Пенджаб, Хар'яна, Хімачал-Прадеш, Уттар-Прадеш, Раджастхан, Джамму і Кашмір, Західна Бенгалія, Біхар, Орісса і Джаркханд, Уттаракханд, Ассам і Сіккім.

Відключення електрики супроводжувалося зупинкою поїздів в Калькутті і Делі, офісні будівлі перейшли на дизель-генератори, рух автомобільного транспорту зупинився через дорожні затори, освітлення немає навіть у великих лікарнях.

"Нам доведеться чекати протягом години або півтори години, в цей час ми будемо намагатися відновити роботу метро, залізниці та інших необхідних послуг", - заявив міністр енергетики Сушілкумар Шинде.

Шинде звинуватив в колапсі деякі штати, які перевищили свою частку споживання електроенергії та підкреслив, що винні будуть покарані. Чиновники кажуть, що зараз ведуться роботи з відновлення подачі електроенергії.

У годину пік дефіцит електроенергії в третій за величиною економіці Азії досягає близько 10%, що впливає на економічне зростання країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram