ГоловнаСвіт

Бойовики намагаються взяти штурмом МВС Ємену

Уряд веде переговори про звільнення викраденого італійця.

Бойовики намагаються взяти штурмом МВС Ємену
Архивное фото
Фото: EPA/UPG

У столиці Ємену Сані спалахнули бої між між урядовими військами і представниками одного з єменських племен, яке вірне колишньому президентові Алі Абдаллі Салеху, - люди вимагають надати їм робочі місця і намагаються взяти штурмом Міністерство внутрішніх справ.

Про це повідомляє Reuters.

Це вже друга спроба захопити будівлю МВС за останні три дні.

Десятки озброєних людей перестрілюються із силами безпеки, які перешкоджають їхнім спробам пробратися в будівлю міністерства. Незважаючи на те, що бої тривають, повідомлень про жертви немає.

У неділю близько 100 осіб змогли прорватися в МВС, вимагаючи, щоб їх прийняли на службу в поліцію. У понеділок після того, як чиновники пообіцяли дослухатися до їхніх вимог, вони погодилися залишити будівлю.

Одноплемінники нападників боролися разом з урядовими військами за підтримки США проти ісламістів "Аль-Каїди", які захопили низку міст на півдні країни минулого місяця. Багато бійців племен також стали на бік колишнього президента Алі Абдалли Салеха, якого скинули під час народного повстання торік.

Сформована ситуація акцентує увагу на заворушеннях, що почалися в Ємені п'ять місяців тому, коли Салех пішов у відставку в обмін на імунітет від судового переслідування. Так він поклав край багатомісячним протестам проти свого 33-річного правління. Місце Салеха зайняв Абда Раббо Мансура Хаді. Ситуація також є прямим викликом владі Хаді, який намагається реструктурувати збройні сили і стабілізувати бідну країну, де спадщина Салеха, як і раніше, має великий вплив.

Окремо єменський чиновник заявив, що губернатор нафтовидобувної провінції Маріб веде переговори про звільнення співробітника посольства Італії, якого викрали в Сані в неділю. Викрадачі вимагають звільнити свого зарештованого родича і повернути нібито належну їм у Сані землю.

Племінні традиції потужні в Ємені, на півдні Аравійського півострова, де племінні вожді, які контролюють тисячі бійців, часто клянуться у вірності тому чи іншому політичному лідерові.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram