ГоловнаСвіт

Битва за сирійське місто Алеппо триває

Кортеж спостерігачів ООН зазнав нападу.

Битва за сирійське місто Алеппо триває
архивное фото
Фото: EPA/UPG

Правозахисні організації повідомляють, що за минулий день у боях в економічній столиці Сирії Алеппо загинули не менш ніж 40 осіб.

Про це повідомляє Reuters.

Нагадаємо, 30 липня сирійські повстанці захопили місто Анадан, розташоване на дорозі між Алеппо і кордоном. Таким чином від столиці провінції до турецької території з'явився коридор, рух по якому відносно безпечний.

Уряд Сирії заявив, що повстанці пообіцяли "влаштувати в місті (Алеппо) кладовище для сирійської армії". Попри це, спостерігачі ООН, які відвідали місто Хомс, кажуть, що обидві сторони ведуть кровопролитну боротьбу. Крім того, кортеж голови місії спостерігачів генерала Бабакар Гайя зазнав нападу.

За даними ООН, за останні два тижні Алеппо покинули понад 200 тисяч жителів, які тікали в Туреччину, Ірак, Йорданію або Ліван. Мирне населення, яке залишилося, просто не має змоги втекти.

Нині Туреччина укріплює свої позиції на кордоні з Сирією. Раніше з Газіантепа в прикордонну провінцію Кіліс вийшла колона, у складі якої 20 одиниць бронетехніки, зенітно-ракетні комплекси, а також сотні військовослужбовців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram