ГоловнаСвіт

Стрільця з Колорадо хотіли виселити з квартири

Кільком знайомим молодий чоловік розповів, що скоро переїжджає.

Стрільця з Колорадо хотіли виселити з квартири

Аспірант Колорадського університету Джеймс Холмс, який убив 12 осіб і поранив 58 у кінотеатрі в Аврорі, штат Колорадо, міг утратити квартиру.

Як стало відомо, в житловому комплексі, де проживав Холмс, могли винаймати житло тільки студенти та співробітники університету. Оскільки в червні він подав документи на відрахування з аспірантури, то його автоматично позбавляли житла.

Версію про те, що Холмс підшукував квартиру, агентству підтвердили декілька людей, які живуть у тому самому районі. За дев'ять днів до 20 липня, коли він розстріляв глядачів нового фільму про Бетмена, він ходив своєю вулицею і питав у сусідів, чи не знають вони про квартири, які там здають. Кільком знайомим молодий чоловік розповів, що скоро переїжджає.

Нагадаємо, 24-річний Холмс замінував свою квартиру, установивши там 30 саморобних вибухових пристроїв і розтяжки, які мали активувати детонатори. Поліція евакуювала мешканців і майже добу розміновувала житло Холмса. За словами вибухотехніків, якби вибухові пристрої спрацювали, житловий комплекс було б повністю знищено.

Холмса затримали незабаром після масового вбивства, опору він не чинив. З'ясувалося, що незадовго до скоєння злочину він поділився докладним планом зі своїм психіатром. Тим часом суд заборонив університету Колорадо надавати ЗМІ документи, пов'язані з навчанням молодої людини, оскільки це може перешкодити розслідуванню.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram