ГоловнаСвіт

У Таджикистані заблокували доступ до сайтів BBC і "Вести"

Рішення ухвалила Служба зв'язку при уряді, зазначили компанії з надання інтернет-послуг.

У Таджикистані заблокували доступ до сайтів BBC і "Вести"
Фото: 1news.az

Влада Таджикистану вирішила блокувати доступ до сайтів британської телерадіомовної корпорації ВВС і російського телеканалу "Вести", повідомили компанії з надання інтернет-послуг у понеділок.

"Це рішення ухвалене Службою зв'язку при уряді республіки", - зазначають у компаніях.

Користувачі інтернету в Таджикистані повідомляють, що не мають можливості переглядати матеріали, що публікують сайти ВВС і "Вести" з 29 липня. Раніше влада Таджикистану блокувала доступ до відеохостингу YouTube.

Експерти пов'язують блокування цих сайтів із подіями в Хорозі - адміністративному центрі Гірничо-Бадахшанської автономної області на сході країни, де 24 липня відбулася спецоперація зі знешкодження угруповання, на яке влада Таджикистану поклала відповідальність за вбивство генерала спецслужб, начальника управління Держкомітету нацбезпеки з ГБАО Абдулло Назарова.

За офіційними даними, в результаті спецоперації ліквідовано 30 і затримано понад 40 членів злочинного угруповання, серед яких 5 громадян Афганістану. У них вилучено близько 100 одиниць різної вогнепальної зброї.

Під час спецоперації з боку урядових сил загинули 17 людей, ще 40 поранені. Серед мирного населення, як стверджує влада, загинула одна людина - 58-річний чоловік. За неофіційними даними, жертв серед цивільних осіб - десятки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram