ГоловнаСвіт

Єгипетський прем'єр обіцяє оголосити склад кабміну в найближчі дні

Канділ каже, що хоче сформувати уряд технократів.

Єгипетський прем'єр обіцяє оголосити склад кабміну в найближчі дні
Фото: zn.ua

Склад нового єгипетського уряду буде оголошено 2 серпня 2012 року.

Про це заявив уже призначений голова кабінету Хішам Канділ, інформує France 24.

В офіційній заяві апарату президента країни Мохаммеда Мурсі кажуть, що робота зі всебічного обговорення складу учасників майбутнього кабінету міністрів йшла з моменту обрання діючого глави держави. Її завершальний етап розпочався після того, як минулого тижня президентським указом колишнього міністра іригації Канділа було призначено на посаду прем'єр-міністра Єгипту.

Новий уряд прийде на зміну кабінету, який після відходу Хосні Мубарака з президентського поста було сформовано Вищою радою збройних сил. Незважаючи на той факт, що командування збройних сил після 2 серпня 2012 року втратить колишній обсяг повноважень, за ним зберігається політична присутність.

Влада країни поки не робила певних заяв про те, хто може увійти до складу нового уряду. При цьому в одному з інтерв'ю місцевому телеканалу Канділ зазначив, що хоче сформувати уряд технократів, які будуть здатні вивести країну з кризи.

Нагадаємо, старий кабінет міністрів Єгипту подав у відставку 25 червня, відтак новообраний президент країни Мохаммед Мурсі почав формування складу нового кабінету міністрів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram