ГоловнаСвіт

BMW планує продавати машини в Інтернеті

За словами представників марки, компанія розраховує на людей, які звикли робити покупки он-лайн.

BMW планує продавати машини в Інтернеті
Фото: motor.ru

Компанія BMW буде продавати свої екологічно чисті моделі - електричний компакт-кар i3 і гібридний суперкар i8 - через Інтернет

За словами представників баварської марки, насамперед он-лайн-продажі автомобілів направлені на тих, хто звик робити більшість своїх покупок в інтернеті. Сам магазин буде розширеною версією конфігуратора машин, який є у багатьох автовиробників, включаючи BMW. Однак як саме буде здійснюватися взаємодія клієнтів, сайту і дилерів, наразі не уточнюється. У компанії заявляють, що цей процес наразі перебуває в процесі розробки.

Крім он-лайн-автосалону, автомобілі сімейства BMW продаватиме обмежена кількість дилерів. Зараз автовиробник вибрав у Німеччині 45 автоцентрів з 200, які зможуть приймати замовлення на i3 і i8. І таке співвідношення, як очікується, зберігатиметься і в інших країнах.

За попередніми даними, компактний електрокар i3, який з'явиться у продажу наприкінці 2013 року, коштуватиме близько 40 тисяч євро. Гібридний суперкар i8 (його дебют заплановано на 2014 рік) обійдеться більш ніж в 100 тисяч євро.

Хетчбек BMW i3 отримає 170-сильний електромотор, розташований на задньій осі. Крім того, з'явиться і модифікація з трициліндровим 90-сильним бензиновим двигуном, який використовуватиметься тільки для підзарядки акумуляторів в дорозі. Суперкар отримає гібридну силову установку сумарною потужністю понад 350 кінських сил, що включає в себе 1,5-літровий бензиновий турбоагрегат, 130-сильний електромотор і КПП з двома зчепленнями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram