ГоловнаСвіт

Таїланд бореться з епідемією рідкісної дитячої хвороби

Медики припускають імовірність мутації звичайного вірусу HFMD в більш небезпечний.

Таїланд бореться з епідемією рідкісної дитячої хвороби
Фото: ukranews.com

У Таїланді вживаються посилені заходи санітарії та дезінфекції у зв'язку з швидким поширенням епідемії рідкісної дитячої хвороби HFMD (синдром руки, ноги і рота), за якої у пацієнтів виникають невеликі виразки на тілі і в порожнині рота, підвищується температура і стає важким дихання.

Зазвичай ця хвороба не є смертельною і не зачіпає доросле населення, проте в Таїланді за останні два тижні були вже два смертні випадки серед дітей до п'яти років.

У зв'язку з цим медики припустили імовірність мутації звичайного вірусу HFMD в більш небезпечний.

Сьогодні в школах та дошкільних дитячих установах провінцій на східному узбережжі Сіамської затоки вживалися дезінфекційні заходи. У четвер в провінції Районг, як припускають лікарі, від викликаних вірусом ускладнень, помер дворічний камбоджійський хлопчик.

Повідомляють, що він не був хворий на астму, як перша жертва хвороби, бангкокська чотирирічна дівчинка, яка померла два тижні тому. Вірус, знайдений у нього в крові, відправлено на дослідження в лабораторію Бангкока.

У курортному місті Паттайя автомобілі батьків, що привозили вранці в п'ятницю дітей на заняття, оброблялися дезинфікуючим спреєм або взагалі не допускалися на територію школи. У школах Бангкока дезінфекція проводиться щодня. "Достовірних відомостей про мутацію вірусу у нас наразі немає. Цілком імовірно, що в смерті хлопчика в Районзі винне якесь хронічне захворювання, як це було і з першою жертвою хвороби, у якої HFMD викликала смертельну астматичну задуху", - зазначив начальник управління охорони здоров'я провінції Районг.

За його словами, "повсюдна дезінфекція - це не паніка, як вважають деякі ЗМІ, це своєчасні профілактичні заходи".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram