ГоловнаСвіт

Сирійський законодавець з Алеппо втекла до Туреччини

Прихильники правлячої партії продовжують покидати Сирію.

Сирійський законодавець з Алеппо втекла до Туреччини
Фото: comments.ua

Сирійський парламентарій Іхлас Бадаві, яка представляє північну провінцію Алеппо, стала першим членом Народної Ради (парламенту) Сирії, обраного в травні і який перебуває під контролем правлячої партії "Баас", котрий утік до Туреччини.

Про це повідомляє Reuters 27 липня.

"Я попрямувала до Туреччини, я тікала від цього тиранічного режиму ... через репресії і дикі тортури щодо нації, яка вимагає мінімальних прав", - розповіла Бадаві Sky News Arabia.

Опозиційні джерела кажуть, що сирійські війська сконцентрувалися навколо північного міста Алеппо - основного комерційного та промислового центру Сирії - в спробі придушити збройний опір.

Бадаві представляла в парламенті сектор "робітників і селян". Цей термін має на увазі робітників і фермерські профспілки, які займають половину місць у 250-місній Народній Раді.

Бадаві, матір шістьох дітей, була членом партії "Баас", яка прийшла до влади після військового перевороту 1963 року. Унаслідок перевороту в країні було зруйновано демократичні інститути на користь політичної системи, в якій домінує міноритарна секта алавітів - відгалуження шиїтського Іслам.

Ексалація насильства в сирійських містах привела до втечі непохитних прихильників партії "Баас" і найближчого оточення президента Сирії Башара Асада. Так, посол Сирії в Іраку і колишній голова партії "Баас" у східній провінції Дейр-аль-Зор Наваф аль-Фарес утік у Катар через Йорданію два тижні тому. Згідно з опозиційними джерелам, Фарес є другом бригадного генерала і члена найближчого оточення Асада Манафа Тласа, який утік із Сирії на початку цього місяця.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram