ГоловнаСвіт

США побоюються, що Сирія готується до бійні в Алеппо

Урядові війська направляють до міста бронетехніку і зміцнюють позиції.

США побоюються, що Сирія готується до бійні в Алеппо
Фото: EPA/UPG

США побоюються, що відновившийся в п'ятницю обстріл комерційної столиці Сирії міста Алеппо, яке частково захоплене повстанцями, може перерости в бійню.

Про це повідомляє Reuters 27 липня.

До південних і східних передмість міста Алеппо, які захоплені повстанцями, підтягуються урядові війська. Створюється враження, що повстанці з Вільної сирійської армії також готуються до масштабного бою. Однак обидві сторони уникають ближнього бою в місті з населенням 2,5 млн осіб.

Держдепартамент США заявив, що заслуговують на довіру повідомлення про те, що до міста підійшла велика колона бронетехніки, а також удари з повітря, здійснювані вертольотами і літаками, є серйозною ескалацією зусиль Асада з придушення повстання, яке почалося 16 місяців тому.

"Ось що нас турбує: ми побачимо бійню в Алеппо і, схоже, це саме те, що (правлячий) режим має намір зробити. В умовах неможливості працювати в рамках ООН ми повинні подвоїти наші зусилля і співпрацювати з іншими країнами", - заявила прес-секретар держдепу Вікторія Нуланд.

Активісти опозиції говорять, що війська, розміщені на околиці Алеппо, встановили огородження з великокаліберних мінометів в районі Саладін, Суккарі і Фардос. Крім того, за їх словами, російські бойові вертольоти МІ-25 обстрілюють район Сакхур ракетами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram