ГоловнаСвіт

Туреччина може виступити проти "терористичної" групи в Сирії

Прем'єр-міністр Туреччини заявив, що Асад "ось-ось" піде з влади.

Туреччина може виступити проти "терористичної" групи в Сирії
архивное фото
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив у четвер, що Туреччина може виступити проти "терористичної" організації в північній Сирії, якщо побачить у ній загрозу, повідомляє Reuters 26 липня.

Так Туреччина попередила курдських бойовиків, які діють у регіоні, про можливі наслідки. Попередження Ердогана про ймовірну інтервенцію також може спровокувати нову ескалацію напруження у відносинах між Сирією та Туреччиною, яка закликає президента Сирії Башара Асада піти з влади.

"Ми не дозволимо терористичній групі розбивати табори на півночі Сирії і погрожувати Туреччині", - сказав Ердоган на прес-конференції перед поїздкою до Лондона.

"Якщо є крок, який необхідно зробити щодо терористичної групи, ми, безумовно, зробимо цей крок", - підкреслив він.

Останніми роками Туреччина регулярно атакує бойовиків із Робітничої партії Курдистану (РПК), які базуються в горах на півночі Іраку. Згідно з останніми повідомленнями, групи, пов'язані з РПК, зараз узяли під контроль міста в північній Сирії, поблизу турецького кордону.

"Якщо зараз існують формування, які можуть здійснити терористичний акт, то, природно, ми маємо право втручатися", - сказав він в інтерв'ю Kanal 24.

Нагадаємо, кореспондент британської газети The Guardian Мартін Чулов, який провів кілька днів на півночі Сирії, заявив, що в кількох прикордонних районах цієї країни фактично встановлено "зони безпеки" для повстанців.

Ворожість між двома країнами посилилася минулого місяця, коли сирійська ППО збила турецький літак. Після цього Анкара збільшила свою військову присутність на кордоні із Сирією.

Ердоган також заявив, що Асад і його найближче оточення "ось-ось підуть з влади" і що зараз у Сирії відбувається підготовка до "нової ери".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram