ГоловнаСвіт

Голова Єврокомісії зустрінеться з прем'єр-міністром Греції

Населення країни не задоволене антикризовими заходами.

Голова Єврокомісії зустрінеться з прем'єр-міністром Греції
архивное фото
Фото: obozrevatel.com

Сьогодні голова Єврокомісії Жозе Мануел Баррозу зустрінеться в Афінах із прем'єр-міністром Греції Антонісом Самарасом, щоб обговорити економічне становище країни.

Баррозу не був у Греції близько трьох років. Місцеві ЗМІ обговорюють нові заходи жорсткої економії, які планує схвалити уряд країни.

Експерти вважають, що без скорочень бюджету і збільшення темпів економічних реформ Греція перестане отримувати фінансові виплати від ЄС і МВФ.

Мешканці країни критикують жорсткі заходи, які щодня змушують їх усе більше затягувати паски: "Ми отримуємо зарплату раз на місяць і ніколи не знаємо, скільки нам заплатять наступного разу. Постійно якісь скорочення, а ми навіть не знаємо, із чим вони пов'язані. І немає ніякої ясності. Не видно світла у кінці тунелю, ми не знаємо, чи досягнуто вже дна, після якого залишається тільки шлях угору, щоб ми могли повернути собі те, що мали".

Нагадаємо, 23 липня міністр економіки Німеччини Філіп Реслер заявив про невдачу грецьких реформ і, як наслідок, усе більш імовірний вихід Греції з єврозони. Міністр фінансів Німеччини Вольфґанґ Шойбле також наполягає на прискоренні темпів реформ у Греції, але вважає заяви про вихід країни з єврозони завчасними. Крім того, в середу до Греції прибули міжнародні інспектори "трійки" кредиторів - Міжнародного валютного фонду, Єврокомісії та Європейського центрального банку. Інспектори визначать, чи здійснює Греція реформи, які були головною умовою отримання допомоги.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram