ГоловнаСвіт

Колишній соратник Асада прагне об'єднати опозицію

Манаф Тлас пообіцяв зробити все можливе для виходу Сирії з кризи.

Колишній соратник Асада прагне об'єднати опозицію
Фото: riss.ru

Бригадний генерал Манаф Тлас, один з найбільш можновладних перебіжчиків з уряду президента Башара аль-Асада, заявив, що допоможе об'єднати сирійську опозицію і в країні, і за її межами, щоб узгодити план передачі влади.

Про це повідомляє Reuters 26 липня.

В інтерв'ю одній з газет Саудівської Аравії в місті Джидда, Asharq al-Awsat, Тлас також сказав, що шукає підтримки в Саудівській Аравії та інших країнах.

"Я обговорював із... людьми за межами Сирії досягнення консенсусу з тими, хто в Сирії. Я покинув (Сирію).., щоб зробити все, що мені до снаги, для об'єднання чесних людей у Сирії та за її межами, і щоб створити "дорожню карту", яка допоможе Сирії вийти із цієї кризи", - сказав Тлас.

Тлас, колишній друг Асада, який міг би зіграти важливу роль у передаванні влади, сказав, що він "не покинув Сирію тяжкої пори".

"Я розумію, що це важкий період... Одній людині важко нести відповідальність за таку фазу (перехід влади). Групи (включно з опозицією) в Сирії та поза нею повинні співпрацювати для досягнення цієї фази", - зазначив він.

Нагадаємо, генерал Тлас утік із Сирії в Стамбул 6 липня. Після цього він попрямував до Парижа, де мешкає його батько - колишній міністр оборони Сирії Мустафа Тлас.

"Я буду співпрацювати з усіма благородними людьми, які хочуть відновити Сирію, чи то Національна рада, чи (бунтівна) Вільна сирійська армія", - зазначив він, додавши, що буде важко скинути президента зсередини.

"Структура і система влади дуже ускладнює здійснення перевороту зсередини", - сказав він, наголосивши, що не бачить майбутнього Асада в Сирії.

"Режим має багато людей, чиї руки не покриті кров'ю, і вони не повинні бути усунені (від влади). Ми повинні зберегти національні установи в Сирії, і зберегти державу, і боротися тільки з тими, хто чинив несправедливості, - аби вирішити кризу", - резюмував він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram