ГоловнаСвіт

Через вибух на шахті в Мексиці загинули 7 осіб

З'ясовуються причини катастрофи.

Через вибух на шахті в Мексиці загинули 7 осіб
Фото: lifedon.com.ua

Всі 7 шахтарів, що опинилися під завалами після вибуху на вугільній шахті на півночі Мексики, загинули, зараз рятувальники витягують їх тіла на поверхню, повідомила в середу ввечері влада штату Коауїла.

Як заявили раніше в міністерстві громадської безпеки штату, в момент буріння свердловини для вентиляції сусідньої шахти стався вибух метану. Причини його займання наразі не встановлені.

Зараз рятувальникам вдалося дістати тіла двох загиблих, робота на місці трагедії триває, в тому числі, виявлення причин події.

Два роки тому неподалік від місця трагедії в результаті іншого інциденту завалило двох шахтарів, один з яких загинув, а іншого врятували через шість днів, однак він помер через кілька місяців.

Штат Коауїла вважається одним із головних виробників вугілля в Мексиці. На його території зосереджено понад 90% запасів кам'яного вугілля латиноамериканської країни.

Міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрія Бойка обіцяє звільняти керівників шахт за недотримання техніки безпеки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram