ГоловнаСвіт

У пошуковику Google з'явився калькулятор, що розуміє голосові команди

У мобільній версії сайту програмка з'являється в "урізаному" вигляді.

У пошуковику Google з'явився калькулятор, що розуміє голосові команди
Скриншот приложения
Фото: Lenta.ru

У пошуковця Google з'явився калькулятор, що розуміє голосові команди.

У відповідь на математичні запити на сторінці результатів одразу під пошуковим рядком з'являється калькулятор із виведеною на "дисплей" відповіддю. Користувач може взаємодіяти з інтерфейсом самої програми: в ньому передбачені кнопки 15 математичних операцій, а також дужки, відсотки, числа Пі і E, а також інші функції.

Калькулятор спрацьовує, зокрема, й після використання голосового введення тексту запиту, який наявний у браузерній версії пошуковця. У мобільній версії сайту програмка з'являється в "урізаному" вигляді: доступна тільки основна частина інтерфейсу з цифрами та головними операціями.

На момент написання замітки калькулятор з'являвся тільки після введення англомовних запитів (включно з "calculator") на міжнародній версії сайту google.com. Запити, введені російською мовою, на цьому сайті сприймаються як прості фрази, а у відповідь на будь-які математичні запити сайт google.ru показує відразу відповідь, без інтерфейсу калькулятора.

Google уміє не тільки рахувати, а й переводить величини, валюти і вказує місцевий час у конкретному населеному пункті. У грудні 2011 року пошуковець навчили будувати графіки функцій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram