ГоловнаСвіт

Олімпійський оргкомітет спростував відмову Лукашенкові в акредитації

Водночас представники МВС Великобританії відмовилися коментувати ситуацію з Лукашенком.

Олімпійський оргкомітет спростував відмову Лукашенкові в акредитації

Міжнародний олімпійський комітет та Оргкомітет лондонської Олімпіади спростували повідомлення про те, що президенту Білорусі Олександру Лукашенку відмовлено в отриманні акредитації на ігри. Про це повідомляє агентство "Р-Спорт". Спортивні чиновники зазначили, що надіслали запрошення всім главам держав, а рішення, чи пускати Лукашенка в Лондон увалюватиме британська влада.

"Рішення про те, хто може приїжджати на територію держави, яка проводить Олімпійські ігри, ухвалюють місцеві органи влади", - заявили в прес-службі МОК.

Водночас

представники міністерства внутрішніх справ Великобританії відмовилися коментувати ситуацію з Лукашенком, пославшись на те, що не дають коментарі у випадках індивідуальної відмови у видачі віз.

Раніше про те, що білоруському лідерові відмовлено у відвідуванні Олімпійських ігор, повідомив у своєму Твіттері президент Олімпійського комітету Росії Олександр Жуков. При цьому він уточнив, що це рішення прийняв Оргкомітет ігор, і поскаржився, що спортивні чиновники відмовилися слідувати олімпійським цінностям і традиціям.

Між тим, відомо, що стосовно президента Білорусі й інших представників керівництва республіки діють санкції ЄС. Їм заборонено в'їзд на територію Євросоюзу, в тому числі до Великобританії. Таким чином у Брюсселі покарали білоруське керівництво за порушення на виборах і переслідування опозиції.

У середу посольство Великобританії в Мінську підтвердило, що британська влада залишає чинною заборону на в'їзд Олександра Лукашенка, в тому числі й на період проведення в Лондоні Олімпійських ігор.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram