ГоловнаСвіт

Влада Кримська підробила документ про введення режиму НС

Слідство стверджує, рішення про евакуацію носило формальний характер.

Глава слідчого комітету Олександр Бастрикін заявив, що рішення про введення надзвичайної ситуації у зв'язку зі зливами в Кримську були сфальсифіковані, документ про нібито ухвалене рішення було виготовлено вранці 7 липня.

"Той документ, який нам потім наводили в адміністрації міста, - рішення номер 14 про оголошення режиму надзвичайної ситуації, пов'язане з випаданням рясних опадів - ми постановили, що воно сфальсифіковане", - сказав Бастрикін на нараді з ліквідації наслідків повені в Краснодарському краї.

Він зазначив, що ніякого рішення в ніч проти 7 липня не ухвалювалося.

"Ми по комп'ютеру встановили, що це рішення було випущено о 6 ранку 7 числа, коли основна маса людей загинула", - сказав він.

Бастрикін зазначив, що саме рішення носило чисто формальний характер.

"У ньому 32 пункти, більшість з них просто неможливі", - повідомив він і у приклад навів один з пунктів, який постановляє: необхідно виділити техніку для евакуації людей, зокрема, 32 КАМАЗи.

"Це рішення ухвалюється о 22.30, а виконано воно повинно бути в 22.35", - сказав глава СКР.

Нагадаємо, 22 липня оперативники затримали у справі про недбалість мера Кримська Володимира Улановського, екс-главу Кримського району Василя Крутька і в.о. керівника управління з попередження надзвичайних ситуацій та цивільного захисту Кримського району Віктора Жданова. Всі троє входили до складу комісії з попередження і ліквідації НС і забезпечення пожежної безпеки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram