ГоловнаСвіт

У болгарського терориста були спільники

Прем'єр-міністр відзначив їх професіоналізм.

У болгарського терориста були спільники
Фото: EPA/UPG

У терориста-смертника, який підірвав автобус в аеропорту Бургаса 18 липня, були спільники.

Про це заявив прем'єр-міністр Болгарії Бойко Борисов, повідомляє болгарське агентство "Софія".

"Вони прибули в країну за місяць до теракту, постійно міняли прокатні автомобілі та жили в різних містах: камери зовнішнього спостереження ніде не зафіксували їх разом", - заявив Борисов. Він зазначив, що спільники терориста відрізнялися високим професіоналізмом.

За інформацією Agence France-Presse, Борисов також розповів, що слідчим не вдалося ідентифікувати смертника за світовими баз даних, незважаючи на те, що у них були його відбитки пальців і ДНК. Прем'єр лише повідомив, що слідство розробляє версію, згідно з якою терорист прибув до Болгарії з шенгенської країни.

Борисов відзначив, що терористичному акту неможливо було запобігти, оскільки, за його словами, вистежити злочинця можна було лише випадково. Він вважає, що спецслужби спрацювали чудово, але від терактів такого типу майже неможливо захиститися: якби смертник не підірвав себе в автобусі, він би пішов за туристами і підірвав бомбу в готелі.

Вибух автобуса, в якому перебували туристи з Ізраїлю, стався в аеропорту Сарафово поряд із болгарським курортом Бургас 18 липня. Загинув терорист-смертник, п'ятеро ізраїльтян і болгарський водій, понад 30 осіб було поранені.

Також раніше повідомляли, що смертник подорожував у компанії жінок і розмовляв по-російськи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram