ГоловнаСвіт

Великобританія продовжує посилювати безпеку на Олімпіаді-2012

Уряд скерує 1200 військовослужбовців для охорони олімпійських об'єктів.

Великобританія продовжує посилювати безпеку на Олімпіаді-2012
Фото: EPA/UPG

Великобританія скерує 1200 військовослужбовців, які з минулого тижня перебували в режимі очікування, для посилення охорони на Олімпіаді-2012 у Лондоні, повідомляє Reuters 24 липня.

Джеремі Хант, державний секретар у справах спорту, заявив, що комітет під головуванням прем'єр-міністра Девіда Кемерона ухвалив рішення про розгортання військ, які приєднаються до 3500 своїх колег, котрі вже охороняють олімпійські об'єкти.

"Напередодні найбільшої події, яку коли-небудь проводили в цій країні, міністри одностайні в тому, що ми не повинні залишати нічого на волю випадку", - заявив Хант.

Війська були введено для охорони олімпійських об'єктів після того, як приватний підрядник G4S за два тижні до початку Ігор заявив, що не зможе забезпечити раніше заявлену кількість охоронців. Незабаром після заяви Ханта G4S повідомив, що розмістив на олімпійських об'єктах близько 5800 співробітників служб безпеки і прагне виконати свої зобов'язання перед організаторами Ігор, збільшивши число охоронців до 7 тисяч.

"Значне число кандидатів нині перебуває на кінцевій стадії процесу навчання та акредитації, ми працюємо над виконанням зобов'язань, які дали LOCOG минулого тижня", - йдеться в заяві компанії.

Своєю чергою, Хант сказав: "Число (охоронців з) G4S продовжує зростати, у нас є всі підстави сподіватися, що це триватиме й надалі".

Церемонія відкриття Олімпійських ігор відбудеться в п'ятницю, 27 липня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram