ГоловнаСвіт

"Аль-Каїда" обіцяє влаштувати теракт у "самому серці" США

Представник організації заявляє, що терористи вже на шляху до Америки.

"Аль-Каїда" обіцяє влаштувати теракт у "самому серці" США

Лідер іракського відділення "Аль-Каїди" заявив, що бойовики планують організацію теракту в "самому серці" США.

Про це повідомляє NBC News.

Терористична мережа розповсюдила аудіозапис, в якому Абу Бакр аль-Багдаді повідомив, що терористи мережі вже на шляху в Америку: "Моджахеди вже вирушили слідами вашої армії, яка тікає. Вони поклялися покарати вас значно жорстокіше, ніж це зробив Осама".

Аль-Багдаді не уточнив, де саме планують завдати удару. "Найближчим часом ви побачите їх (бойовиків) у самому серці вашої країни, оскільки наша війна проти вас вже почалася", - сказав аль-Багдаді.

Спецслужби США стверджують, що Нью-Йорк, де після терактів 11 вересня 2001 року запобігли більш ніж десятьом акціям терористів, не є метою бойовиків. За словами представника ФБР, нині місту ніщо не загрожує. Агенти також зазначили, що лідери терористів доволі часто загрожують терактами, проте їхні попередження часто виявляються блефом.

Зазначимо, вважають, що людина на прізвисько аль-Багдаді очолила іракський осередок "Аль-Каїди" 2010 року. Крім погрози вчинити теракт на території США, він також пообіцяв, що хвиля нападів і вбивств прокотиться по Іраку, з якого американські війська вивели в грудні 2011 року.

Нагадаємо, 23 липня в Іраку сталося декілька терактів, жертвами яких, за даними Agence France-Presse, стали понад 100 осіб, не менш ніж 200 було поранено.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram