ГоловнаСвіт

Президент Південної Кореї публічно вибачився за свого брата

Лі Мен Бак вважає, що провина лежить тільки на ньому.

Президент Південної Кореї публічно вибачився за свого брата
Фото: globaltimes.cn

Президент Південної Кореї Лі Мен Бак виступив з публічним вибаченням за "сумнівну" поведінку близьких йому людей, через два тижні після того, як його старшого брата Лі Сан Дика було заарештовано за звинуваченням у хабарництві, повідомляє Reuters 24 липня.

Президент вибачився в прямому ефірі національного телебачення: він низько вклонився і сказав, що йому нема кого звинувачувати, крім себе.

"Я схиляю голову в вибачення народові за заподіяння занепокоєння з цього питання. Кого я можу звинувачувати? Це все моя провина. Я охоче прийму будь-який докір", - заявив Лі.

Колишнього члена парламенту і старшого брата президента Південної Кореї Лі Сан Дика узяли під варту 11 липня. За тиждень до арешту він постав перед прокурорами, щоб відповісти на звинувачення у хабарництві. За даними слідства, він отримав від двох банків, які опинилися у скрутному фінансовому становищі, - Solomon Savings Bank і Mirae Savings Bank, - близько 600 мільйонів вон (близько $525 тисяч) в обмін на допомогу банкам в уникнення планового аудиту та санкцій з боку влади.

Свої внески, на загальну суму понад 50 мільйонів вон ($43 600), втратили тисячі клієнтів банку, що належать переважно до робітничого класу. Також постраждали деякі з найближчих помічників і політичних союзників президента країни, який залишить свій пост в лютому 2013 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram