ГоловнаСвіт

Обама відмовився зробити жорсткішими закони про зброю

Республіканці є жорсткими прихильниками права на володіння зброєю.

Обама відмовився зробити жорсткішими закони про зброю

Президент США Барак Обама не домагатиметься введення жорсткіших законів про зброю, увага до яких знову загострилася після вбивства 12 людей у кінотеатрі місті Аврора (Aurora, штат Колорадо). Як повідомляє The Hill, це випливає із заяви, з якою 22 липня виступив прес-секретар Обами Джей Карні.

За словами Карні, Обама має намір боротися зі злочинами, які вчиняють за допомогою зброї, спираючись на наявні закони. На думку Обами, право громадян на зброю, гарантоване другою поправкою до американської Конституції, необхідно захищати. При цьому президент має намір домагатися того, щоб зброя не потрапляла в руки людей, які не мають права володіти нею за нинішніми законами.

22 липня мер Нью-Йорка Майкл Блумберг попросив кандидатів на президентську посаду - Обаму і колишнього губернатора Массачусетса Мітта Ромні - деталізувати свою позицію щодо правил придбання зброї (з відповідною заявою Блумберг виступив в інтерв'ю CBS News). Ромні наразі чітко не пояснив своєї позиції.

У ніч на п'ятницю, 20 липня, озброєний чоловік відкрив вогонь у кінотеатрі міста Аврора, який розташований приблизно за 16 кілометрів від Денвера. Загинули 12 осіб, 58 були поранені. Підозрюваного - 24-річного Джеймса Холмса - затримано. З'ясувалося, що зброю, боєприпаси та вибухівку, виявлену в його квартирі, він придбав законно.

22 липня Обама зустрівся з родичами загиблих. Обама і Ромні призупинили свої виборчі кампанії до понеділка, 23 липня.

Республіканці є жорсткими прихильниками права на володіння зброєю. Демократи зазвичай виступають за введення різних обмежень, проте часто не наважуються порушувати це питання, побоюючись втратити підтримку важливої групи виборців. Поразку кандидата в президенти від демократів Альберта Гора 2000 року багато експертів почасти пов'язують саме з тим, що він виступав за введення жорсткіших правил продажу зброї.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram