ГоловнаСвіт

Економісти пророкують США рекордний рівень бідності

На думку фахівців, значення показника буде максимальним із часів соціальної кампанії 1960-х.

Економісти пророкують США рекордний рівень бідності
Фото: asskolkovo.com

Рівень бідності у США підніметься до рекордного рівня від середини минулого століття через слабку економіку та фінансову кризу. Про це повідомляє Associated Press, опитавши понад десять економістів - представників і консервативних, і ліберальних поглядів.

Фахівці прогнозують, що офіційний рівень бідності в США найближчим часом підніметься зі значення в 15,1%, зафіксованого 2010 року, щонайменше до 15,7%. Таке значення показника буде максимальним із часів кампанії проти бідності 1960-х. При цьому більшість опитаних економістів одностайні, що офіційний рівень бідності може зрости ще вище.

За їхніми прогнозами, бідність охопить чимало верств населення, зокрема, людей із неповною зайнятістю та сім'ї, які мешкають у провінції. Економісти зазначають, що нова хвиля бідності зітре позитивний ефект від боротьби із цим соціальним явищем, яку проводила адміністрація президента Ліндона Джонсона протягом 1963-1967 років.

Джонсон виділив на кампанію проти бідності кілька мільярдів доларів. У країні започаткували програми житлових субсидій, медичної допомоги малозабезпеченим, а також виплат субсидій біднякам. У підсумку рівень бідності впав до 11,1% і став мінімальним за всю історію Сполучених Штатів.

Як повідомляли раніше, 2010 року у США було 46 мільйонів бідняків. Це на 0,8% більше, ніж рік перед тим. При цьому середній дохід домогосподарства 2010 року становив 49,4 тисячі доларів, що більш ніж на тисячу доларів менше, ніж 2009-го.

У США офіційний рівень бідності означає відсоткове співвідношення людей, які не здатні придбати якийсь мінімальний набір товарів і послуг, до загальної кількості домогосподарств. Показник є аналогом російського числа населення, яке живе за межею прожиткового мінімуму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram