ГоловнаСвіт

Чавес закликав венесуельців відмовитися від "Кока-коли"

Потрібно пити фруктові соки, вироблені у Венесуелі, вважає президент.

Чавес закликав венесуельців відмовитися від "Кока-коли"

Президент Венесуели Уго Чавес звернувся до громадян із закликом не купувати імпортованих напоїв "Кока-кола" і "Пепсі".

Під час телезвернення президент спробував переконати венесуельців пити виноградний сік Uvita, який виробляє державна компанія Corpozulia, замість того, щоб купувати імпортну газовану воду. Так Чавес розраховує збільшити споживання вітчизняної продукції.

Лідер країни в телезверненні часто закликає їсти здорову їжу і не вживати наркотиків і алкоголю. Водночас він рекламує вино, виготовлене на місцевих виноградниках.

Частка сільського господарства у ВВП Венесуели становить близько 4%. За інформацією AP, країна імпортує більшу частину споживаної їжі і напоїв. Президент Чавес, який перебуває при владі 13 років, проводить політику "соціалізму XXI століття". Переважно вона зводиться до посилення державного контролю економіки, а саме - до націоналізації найбільш прибуткових галузей економіки, передусім нафтового сектору.

Тим часом Уго Чавес, який висунув свою кандидатуру на третій президентський термін, планує збільшити нафтовидобувні потужності в країні до 2019 року більш ніж удвічі - до 6 млн барелів на добу.

Водночас влада Венесуели заявляє, що нафта повинна продаватися не дешевше за $100 за барель, оскільки в іншому разі може виникнути загроза стійкості нафтовидобутку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram