ГоловнаСвіт

Учені навчилися лікувати параліч за допомогою "електронної рукавички"

Щоб випробувати пристрій, дослідники запросили пацієнтів, які мали травму спинного мозку щонайменше за рік до експерименту.

Учені навчилися лікувати параліч за допомогою "електронної рукавички"
Фото: news.zn.ua

У пацієнтів із порушеннями чутливості, а також розладами руху після використання "електронної рукавички" відновилася температурна чутливість долонь, а також покращала координація руху рук.

Американські вчені для реабілітації паралізованих пацієнтів розробили новий пристрій - "електронну рукавичку". Як повідомляє прес-служба Технологічного університету Джорджії, розробляла та випробовувала пристрій Mobile Music Touch група фахівців організації за участю співробітників лікарні Shepherd Center в Атланті.

Рукавичка MMT призначена для реабілітації пацієнтів із порушеннями чутливості, а також розладами руху, зумовленими тим чи іншим ураженням центральної нервової системи. Рукавичка забезпечена пристроєм, що вібрує і працює в комплексі з електронним фортепіано та комп'ютером. Клавіші фортепіано підсвічуються під час програвання різних мелодій. Завдяки спеціальному програмному забезпеченню MMT за допомогою вібрації "повідомляє" пацієнта, яким пальцем необхідно натискати на потрібну клавішу.

Для участі у випробуванні пристрою запросили пацієнтів, які мали травму спинного мозку не менш ніж за рік до експерименту. Протягом двох місяців учасники тричі на тиждень училися грати на фортепіано по 30 хвилин на день. Половина з них використовувала MMT, а інша частина намагалася грати без допоміжного пристрою. Крім того, члени експериментальної групи по п'ять днів на тиждень носили рукавичку вдома по дві години на день. При цьому учасникам не треба було грати на музичному інструменті, хоча пристрій також періодично вібрував.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram