ГоловнаСвіт

Папа Римський: Олімпіада сприятиме перемир'ю в гарячих точках

27 липня в Лондоні відкриваються літні Олімпійські ігри.

Папа Римський: Олімпіада сприятиме перемир'ю в гарячих точках

Папа Римський Бенедикт XVI у неділю висловив сподівання, що Олімпійські ігри, які відкриваються в Лондоні найближчої п'ятниці, сприятимуть установленню миру в місцях збройних конфліктів на планеті, повідомило радіо Ватикану.

Понтифік нагадав про традиції перемир'я між ворогуючими сторонами в Давній Греції, де на час Олімпіади вщухали конфлікти.

"Олімпійські ігри є найбільшою спортивною подією, у якій беруть участь спортсмени з багатьох країн, вони мають важливе символічне значення, тому Католицька церква ставиться до них особливо уважно та із симпатією", - заявив Бенедикт XVI у неділю і закликав помолитися за те, "щоб, відповідно до волі Бога, Олімпіада у Лондоні стала справжнім досвідом братерства між народами Землі".

Побажавши організаторам, спортсменам і глядачам чесних змагань, цілком відповідно до олімпійського духу, понтифік висловив надію, що "добра воля, породжена цією подією", дасть свої плоди і "сприятиме миру та примиренню в усьому світі".

Олімпійський комітет Великобританії на час Ігор відкрив в Олімпійському селищі в Лондоні спеціальний релігійний центр із приміщеннями для молитов і богослужінь послідовників християнства, ісламу, іудаїзму, індуїзму і буддизму. Пастирську опіку спортсменів і членів делегацій здійснюватимуть близько 200 служителів п'яти світових релігій.

Конференція католицьких єпископів Англії й Уельсу організовує на час Олімпіади молодіжний табір, який буде діяти з 1 по 13 серпня.

Олімпійські ігри пройдуть у Лондоні з 27 липня по 12 серпня, а з 29 серпня по 9 вересня там само відбудуться Параолімпійські ігри.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram