ГоловнаСвіт

На Кіпрі заарештували росіянина, обвинуваченого в DDoS-атаках на Amazon

Американське правосуддя домагатиметься екстрадиції хакера у США

На Кіпрі заарештували росіянина, обвинуваченого в DDoS-атаках на Amazon

25-річного росіянина Дмитра Зубаху, якого звинувачують в організації DDoS-атак на найбільший у світі інтернет-магазин Amazon, заарештували на Кіпрі в середу, 18 липня.

2011 року Зубасі заочно висунули звинувачення у злочинній змові, незаконному доступі до захищеного комп'ютера з метою заподіяння шкоди та заволодіння п'ятнадцятьма і більше пристроями для несанкціонованого доступу.

Окрім цього, росіянина підозрюють у розкраданні персональних даних. За інформацією слідства, в жовтні 2009 року Зубаха і його спільник Сергій Логашов отримали доступ до більш ніж 28 тисяч номерів чужих банківських карток. Зубасі і Логашову також приписують здійснення DDoS-атак на сайт для туристів Priceline.com та інтернет-аукціон eBay.

Зубаху затримали в аеропорту Пафоса, куди він прибув із Росії зі своєю цивільною дружиною.

Американське правосуддя буде домагатися екстрадиції Зубахи в США, повідомляє опублікований на GeekWire прес-реліз. За сукупністю звинувачень Зубаці загрожує до 27 років в'язниці і штраф до півмільйона доларів США.

Дві атаки на Amazon відбулися в червні 2008 року. Через них сайт магазину на кілька годин пішов у офлайн і компанія зазнала збитків, розміру яких не розкривають.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram