ГоловнаСвіт

Очільник сирійської держбезпеки помер після теракту

Хішам Іхтіяр керував політичним розшуком і боротьбою з інакомисленням.

Очільник сирійської держбезпеки помер після теракту
Фото: Lenta.ru

Керівник головного управління безпеки Сирії Хішам Іхтіяр 20 липня помер у лікарні від ран, отриманих під час вибуху 18 липня.

Про це повідомляє Agence France-Presse з посиланням на державне телебачення Сирії.

"Керівництво партії "Баас" висловлює свої співчуття з приводу смерті товариша генерала Хішама Іхтіяра - голови управління безпеки, який помер від ран сьогодні вранці", - сказано в офіційній заяві, поширеній сирійським телебаченням.

71-річний Іхтіяр керував службою, яка займалася контррозвідкою, боротьбою з організованою злочинністю, а також політичним розшуком і боротьбою з інакомисленням.

У сирійському суспільстві за головним управлінням безпеки закріпилася слава жорстокої та безжальної спецслужби, яка має агентів серед усіх прошарків населення країни. Керівник цієї служби був однією з довірених осіб президента Башара Асада.

Як повідомляли раніше, 18 липня внаслідок вибуху, що стався на нараді керівників силових структур, загинули міністр оборони і його заступник, а також помічник віце-президента з питань національної безпеки. Їх мали поховати ввечері 20 липня.

Окрім того, сирійське телебачення повідомляло про смерть міністра внутрішніх справ, однак це повідомлення не отримало додаткових підтверджень.

Тим часом у Дамаску, його передмістях й інших районах країни тривають бої. За даними повстанців, минулий день став найкривавішим за всю історію повстання. Згідно з їхньою інформацією, 19 липня в Сирії було вбито понад 400 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram