ГоловнаСвіт

Французького міністра засвистали за літню сукню

Член уряду звинуватила парламентаріїв у сексизмі.

Французького міністра засвистали за літню сукню
Фото: скриншот с видео

Міністра житлового будівництва Франції Сесіль Дюфло засвистали за появу на Національних зборах у літній сукенці.

Про це повідомляє "Вести FМ" у Європі.

У відповідь міністр звинуватила парламентаріїв у сексизмі. Дюфло обурило те, як депутати правих партій відреагували на її появу в Національних зборах у літньому платті.

За словами міністра, "хоча сукня була літньою, вона була аж ніяк не відкритою".

Утім, згідно з повідомленням, депутати буквально засвистали Дюфло, коли вона виступала в нижній палаті французького парламенту, презентуючи новий містобудівний план Парижа. Міністр заявила, що була вражена поведінкою депутатів. За її словами, навіть коли вона працювала інженером на будівництві, то не бачила такого ставлення до жінки.

Депутати Національних зборів і собі переконують, що Дюфло не зрозуміла їх. Насправді вони лише висловили своє захоплення.

"Ми зовсім не засуджували її, а навпаки, висловили своє потрясіння, побачивши її сукню", - заявив депутат Патрік Балкано.

Зазначимо, зовнішній вигляд міністра житлового будівництва Сесіль Дюфло вже не вперше стає предметом полеміки. Зокрема, в травні вона прийшла на перше засідання нового уряду Франції у звичайних джинсах. Коли журналісти натякнули їй, що вона порушує дрес-код, то Дюфло парирувала, що її зовнішній вигляд більше хвилює не політиків, а їхніх дружин.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram