ГоловнаСвіт

Представник ЄС стурбована політичною ситуацією на Мальдивах

З погляду Євросоюзу, важливо, щоб політичні сили на Мальдивах співпрацювали, дотримуючись норм демократії - наголошено в повідомленні прес-служби Кетрін Ештон.

Представник ЄС стурбована політичною ситуацією на Мальдивах
Кэтрин Эштон
Фото: Podrobnosti.ua

Верховний представник Євросоюзу із зовнішньої політики Кетрін Ештон глибоко стурбована ескалацією політичного напруження та бурхливим протестним рухом у Мальдивській Республіці, повідомила прес-служба голови європейської дипломатії.

"Верховний представник переконана в тому, що політичні пристрасті, відповідні жорсткі дії сил безпеки і звинувачення, висунуті проти політичних лідерів, ще дужче погіршать політичний клімат у країні і ще негативніше позначаться на житті всіх мальдивських громадян", - наголошено в комюніке, поширеному сьогодні в Брюсселі.

Ештон закликала всі сторони утриматися від кроків, які можуть перешкодити діяльності комісії з розслідування заворушень на Мальдивах.

"З погляду ЄС, важливо, щоб політичні сили на Мальдивах співпрацювали, дотримуючись норм демократії. Без такого консенсусу країна не зможе протистояти політичним, економічним та екологічним викликам, що визначають її майбутнє", - акцентовано в повідомленні прес-служби верховного представника ЄС із зовнішньої політики.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram