ГоловнаСвіт

Через спеку в Японії госпіталізовано 2,5 тисячі осіб

За прогнозами метеорологів, на території країни буде спекотно і найближчими днями.

Через спеку в Японії госпіталізовано 2,5 тисячі осіб
Дети пытаются охладиться в городском фонтане в Токио
Фото: EPA/UPG

Через тривалу майже на всій території Японії спекотну погоду п'ятеро загинули, 2483 людей госпіталізовано з ознаками теплового удару, повідомило управління пожежної охорони країни.

Управління, яке в Японії виконує функції служби порятунку і швидкої допомоги, наводить статистичні дані за тиждень з 9 по 15 липня.

Найчастіше жертвами спеки стають люди, що працюють на відкритому повітрі - в полі або на будівництві. Серед госпіталізованих чимало дітей, у яких ще не почалися шкільні канікули, а спортивні заходи відбуваються на вулиці.

На значній частині території країни, за винятком найпівнічнішого японського острова Хоккайдо, встановилася спека вище від 35 градусів. У середу стовпчик термометра показував майже 38 градусів в префектурах Сімане і Фукуї, 37 - в Гіфу, 35 - в Нагої.

Як повідомили японські ЗМІ, в префектурі Тотторі співробітники залізниці виявили викривлення рейок через спеку, тимчасово було припинено рух поїздів.

За прогнозами метеорологів спека триватиме на території країни і найближчими днями. По телебаченню в кожному випуску новин поширюються попередження про небезпеку теплового удару і заклики стежити за станом здоров'я, частіше пити воду, чай і напої, насичені мінеральними солями.

Співробітники патронажної служби обходять будинки людей похилого віку і перевіряють температуру в приміщенні і правильність режиму роботи кондиціонерів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram