ГоловнаСвіт

У Греції ускладнять процедуру отримання громадянства

За словами нового міністра, уряд вирішив здійснити предвиборну обіцянку іммігрантам.

У Греції ускладнять процедуру отримання громадянства
Фото: migratie.md

Партія "Нова демократія", яка увійшла до складу коаліційного уряду Греції вирішила здійснити свою передвиборну обіцянку щодо іммігрантів.

Нові правила серйозно ускладнять процедуру отримання грецького громадянства. Про це на зустрічі з журналістами розповів пан Евріпідіс Стіліанідіс, який нещодавно вступив на посаду міністра внутрішніх справ Греції.

За словами нового міністра, зміни, в першу чергу, торкнуться наступних нормативів:

З 7-ми до 10-ти років - збільшиться термін легального проживання в країні іммігрантів, що бажають отримати грецьке громадянство.

Діти іммігрантів, народжені в Греції, зможуть отримати громадянство тільки після закінчення 8-річного терміну (раніше було 5 років) легального проживання в країні їх батьків.

Буде скасовано правило, яке діяло раніше, про автоматичне отримання громадянства дітьми іммігрантів, які провчилися не менше ніж сім років у школах Греції. Нові правила наразі на етапі обговорення, проте велика імовірність, що на грецьке громадянство ці діти зможуть претендувати тільки після вступу в грецькі ВНЗ.

За даними ЄС за 2011 рік, в Греції офіційно зареєстровано понад один мільйон іноземців, або 9% від загального населення країни. З них понад півмільйона склаають тільки громадяни албанського походження. За ними йдуть пакистанці - 70 000 осіб, громадян Бангладеш - 50 000, українці - 22 000 осіб, грузини - 17 200, росіяни - 13 600 тощо.

Крім того, нелегально в Греції проживає близько півмільйона осіб, серед яких велика частина - вихідці з Африки, Афганістану і Пакистану, а також з країн СНД. Про це свідчать неофіційні дані, які спираються на списки Міжнародного Червоного Хреста і висновки аналітиків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram