ГоловнаСвіт

Президент Сирії зник після вибухів у Дамаску

У столиці тривають бої між повстанцями й армією.

Президент Сирії зник після вибухів у Дамаску
архивное фото
Фото: EPA/UPG

Місцезнаходження президента Сирії Башара Асада залишається невідомим після вибуху в Дамаску, в результаті якого були вбиті начальники служби нацбезпеки.

Про це повідомляє Reuters 19 липня.

Сирійський лідер не робив жодних публічних заяв після того, як в результаті вибуху в центрі столиці загинув його шурин і одна з ключових фігур сирійського режиму Асеф Шаукат і міністр оборони Сирії Дауд Раджаха, більшість вищих чиновників, серед яких глава МВС Мухаммед аш-Шаар, отримали поранення. Після вибуху урядові війська почали запеклий артилерійський обстріл проти заколотників, в столиці тривали бої.

У ніч проти середи армія обстріляла власну столицю з навколишніх гір. Урядові війська, пообіцявши помститися за вбивство вищого керівництва, обстрілювали місто з вертольотів. Жителі районів Мідан і Кафр-Сусех кажуть, що чули вибухи і звуки стрілянини з важких кулеметів вертольотів. Вони також сказали, що навколо Мідана та старого Дамаска були видалені контрольно-пропускні пункти і стіни. Проте експерти вважають, що це може бути як зміна тактики сил безпеки, так і тимчасовий крок у запалі битви.

У четвер вранці жителі Дамаска сказали, що в запеклих боях урядових військ і повстанців немає послаблень. Збройні зіткнення в столиці тривають вже п'ятий день. Бої точаться недалеко від президентського палацу і штаб-квартири Служби нацбезпеки, де і стався вибух.

Місцеві ЗМІ, посилаючись на джерела в службі безпеки, кажуть, що Асад, як і раніше в столиці, але не повідомляють жодних подробиць.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram