ГоловнаСвіт

Свідоцтво про народження Обами може виявитися підробкою

За американськими законами, президентом США може стати лише людина, яка народилася на території країни.

Свідоцтво про народження Обами може виявитися підробкою
Барак Обама
Фото: РИА Новости

Свідоцтво про народження президента США Барака Обами може бути підробленим.

На думку Арпейо, копія свідоцтва про народження Обами, видана президентові США 2011 року й оприлюднена згодом на сайті Білого дому, є підробкою, створеною на комп'ютері.

Такий висновок Арпейо і група добровільних помічників зробили, проаналізувавши службові цифрові шифри на деяких частинах свідоцтва про народження. Виявилося, що в документі відсутні деякі дані, хоча такі поля, як "національність батька" і "місце роботи батька", були заповнені.

Як експерта "викривачі Обами" запросили колишнього чиновника, чий підпис стоїть на свідоцтві про народження і якому на момент проведення розслідування виповнилося 95 років. Колишній держслужбовець роз'яснив учасникам розслідування значення цифрових шрифтів.

За даними агентства, штаб президентської кампанії Обами відмовився коментувати цю інформацію.

Проте влада штату Гаваї знову заявила про те, що Обама народився в Гонолулу і його свідоцтво про народження є справжнім.

За американськими законами, президентом США може стати лише людина, яка народилася на території країни. Коротка версія свідоцтва про народження Обами - така сама, яка видається на вимогу всім жителям штату Гаваї, - була вперше опублікована ще під час попередньої передвиборної кампанії президента, проте багато політиків-республіканці сумнівалися у справжності документа.

Однак навесні 2011 року екстравагантний медіа-магнат Дональд Трамп порушив це питання. Обама, втомившись від обговорення цього питання в ЗМІ, особливо на початку нової передвиборної кампанії, вирішив одержати повну версію документа. Департамент охорони здоров'я штату Гаваї порушив правило про заборону на видачу завіреної копії повного свідоцтва про народження і видав Обамі документ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram