ГоловнаСвіт

Microsoft пригрозили штрафом за недотримання обіцянок

Єврокомісія розглядає вибачення компанії та запропоновану компенсацію.

Microsoft пригрозили штрафом за недотримання обіцянок
Экран выбора браузера в Windows 7
Фото: Lenta.ru

Європейська комісія пригрозила Microsoft штрафом за те, що компанія не дотримала обіцянки надати користувачам Windows можливість обрати браузер.

Антимонопольні органи ЄС з'ясували, що пакет оновлень для Windows 7, який вийшов у лютому 2011 року, не містить "екрана вибору браузера". Зобов'язання показувати його користувачам із Європи, щоб вони змогли вибрати альтернативу штатному Internet Explorer, Microsoft узяла на себе 2009 року.

Microsoft визнала, що "екран" дійсно не відображається в Service Pack 1 і попросила пробачення. Його відсутність компанія пояснила "технічною помилкою". Microsoft пообіцяла виправити ґанж і подовжити дію опції вибору браузера до березня 2016 року.

Спочатку було домовлено, що Microsoft буде показувати користувачам "екран вибору браузера" до 2014 року.

Якщо Єврокомісію не задовольнять вибачення Microsoft і запропонована компенсація, компанії можуть виписати штраф у розмірі до 10% її річного обороту. Загальний розмір штрафів, які Microsoft уже виплатила в Європі за антимонопольними позовами, становить 1,68 мільярда євро.

За даними сервісу StatCounter, найпопулярнішими браузерами у європейських користувачів протягом травня-червня 2012 року були Chrome і Firefox - їхня частка становила по 30%. Internet Explorer із результатом у 28,2% посів третє місце.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram