ГоловнаСвіт

Лукашенко: Росія і Білорусь просуватимуть Союзну державу

Білоруський лідер зустрівся з Медведєвим у Мінську.

Лукашенко: Росія і Білорусь просуватимуть Союзну державу
Фото: EPA/UPG

Білорусь і Росія мають намір просувати головний спільний проект - Союзну державу.

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив про це сьогодні в Мінську, на зустрічі з прем'єр-міністром РФ Дмитром Медведєвим.

"Ви починаєте свою старе-нове життя в політиці з проведення в Білорусі дуже важливого заходу, це свідчить про те, що інтеграційним процесам ви приділяли і будете приділяти увагу. І ось цьому ядру, нашому головному проекту - Союзній державі, ми не тільки приділятимемо увагу, а й просуватимемо цей проект", - сказав Лукашенко.

При цьому він наголосив, що білоруська сторона готова до розмови з усіх питань.

"Ми готові обговорити союзне будівництво, перспективи союзного будівництва у сфері оборони, фінансів, з урахуванням тих несприятливих тенденцій, які насуваються на нас із вами не то із Заходу, не то з Півдня, з усіх кінців", - сказав білоруський лідер.

"Є купа проблем, які треба було б погодити", - зазначив він.

За словами Лукашенка, є проблеми і питання "стратегічного характеру", які також необхідно обговорити, знаючи про те, що сьогодні (у середу) в Мінську пройде "засідання Ради міністрів Союзної держави".

Президент Білорусі подякував російському прем'єрові за візит до Мінська і за те, що Дмитро Медведєв обіцяв цього дня приїхати до Мінська і дотримав слова.

Нагадаємо, створена 1997 року на підставі договору про Співтовариство Росії та Білорусі від 1996 року Союзна держава - інтеграційний проект Росії та Білорусі, спрямований на організацію спільного політичного, економічного, військового, митного, валютного, юридичного, гуманітарного, культурного просторів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram