ГоловнаСвіт

Перша АЕС в ОАЕ отримала дозвіл на будівництво

Реакторами керуватиме консорціум південнокорейських компаній.

Перша АЕС в ОАЕ отримала дозвіл на будівництво
Фото: balt-cold.ru

Уряд Об'єднаних Арабських Еміратів заявив, що готовий розпочати будівництво першої атомної електростанції, таким чином відкривши шлях для консорціуму південнокорейських компаній, які працюватимуть над багатомільярдним проектом.

Про це повідомляє Reuters 18 липня.

У грудні 2009 року ОАЕ підписала з групою компаній на чолі з Korea Electric Power Corp (KEPCO) контракт на будівництво чотирьох ядерних реакторів для задоволення зростаючого попиту на електроенергію. Але державна енергетична компанія Emirates Nuclear Energy Corp (ENEC) очікувала ліцензії перш, ніж почати заливку бетону для двох перших реакторів.

Ядерна катастрофа, яка сталася в березні 2011 року на АЕС "Фукусіма-1" в Японії, спонукала країни світу переглянути свої атомні амбіції. Але ядерний регулятор ОАЕ сказав, що його проект дозволить уникнути помилок, зроблених в Японії.

"Ми намагалися отримати стільки уроків, скільки могли у зв'язку з Фукусімою, і ми попросили ENEC розглянути питання (безпеки) в доповіді, яку вона зробила", - сказав гендриктор Федерального управління з атомної енергетики ОАЕ Вільям Треверс.

Консорціум побудує і буде керувати 4 реакторами потужністю 1400 МВт. Перший реактор, як очікують, буде запущено 2017 року, а інші до 2020 року.

ОАЕ, третій за величиною в світі нафтовий експортер, хоче зберегти свої резерви на експорт, а не використовувати їх для вироблення електроенергії, водночас обмежуючи імпорт природного газу для електростанцій.

KEPCO в квітні заявила, що 2013 року почне з ОАЕ переговори на новий договір про будівництво нових реакторів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram