ГоловнаСвіт

Берлусконі хоче повернути своїй партії стару назву

Екс-прем'єр Італії вирішив знову боротися за крісло глави уряду.

Берлусконі хоче повернути своїй партії стару назву
Фото: EPA/UPG

Екс-прем'єр Італії Сильвіо Берлусконі, який минулого тижня заявив, що планує знову боротися за крісло голови уряду, вирішив повернути своїй партії "Народ свободи" її стару назву Forza Italia ("Вперед, Італіє!").

Про це він сказав в інтерв'ю німецькому журналу Bild.

"Я ніколи не залишу свою партію "Народ свободи". Ба більше, ми скоро повернемо їй її стару назву - Forza Italia!", - заявив Берлусконі.

Коментуючи своє рішення знову претендувати на пост прем'єр-міністра, політик зазначив, що його про це наполегливо просили прихильники.

"Мій прихід у політику 18 років тому врятував Італію від комунізму. Це історична правда, і я цим пишаюся. Я був єдиним європейським лідером, який в один і той самий час мав чудові стосунки з Росією і США", - сказав Берлусконі.

Нагадаємо, Берлусконі, будучи вже успішним бізнесменом, прийшов у владу 1993 року, заснувавши новий політичний рух Forza Italia ("Вперед, Італіє!"), який на виборах 1994-го у складі правоцентристської коаліції здобуло перемогу, і Берлусконі вперше обрали прем'єр -міністром.

Forza Italia було перейменовано на "Народ свободи" (Popolo della Liberta) після того, як 2008 року об'єдналася з Національним альянсом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram