ГоловнаСвіт

Залізниця з'єднає Саудівську Аравію з Бахрейном

Вартість проекту становить 4,5 мільярда доларів.

Залізниця з'єднає Саудівську Аравію з Бахрейном
Вокзал в Эр-Риаде
Фото: Lenta.ru

Одразу кілька саудівських, турецьких, американських та італійських компаній заявили, що зацікавлені проектом будівництва залізниці між Саудівською Аравією та Бахрейном. Вартість проекту становить 4,5 мільярда доларів. Він є складовою частиною дороги GCC від Кувейту до Катару вартістю 15 мільярдів доларів.

Назви компаній наразі не публікують. Імовірно, частина з них об'єднається в консорціуми заради зосередження ресурсів, потрібних для організації будівництва.

Сам проект передбачає будівництво дамби між Саудівською Аравією й острівним Бахрейном паралельно до автомобільної дороги, яку вже прокладена Перською затокою. Уся залізниця пройде з Ель-Кувейта через саудівський Даммам і далі в Бахрейн і Катар. Інший шлях з'єднає Бахрейн з ОАЕ, а відгалуження піде до оманського Маската.

Вартість землі під цими проектами оцінюють у 3,1 мільярда доларів, а локомотивів передбачено закупити на 1,8 мільярда доларів.

2008 року на великий проект будівництва залізниці в Саудівській Аравії претендували РЗ. Російська компанія навіть виграла конкурс, але його результати згодом скасували. Вартість контракту становила 800 мільйонів доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram