ГоловнаСвіт

​У Франції ультраправі хочуть засудити Мадонну

Очільницю Нацфронту Марін Ле Пен зобразили зі свастикою на чолі.

​У Франції ультраправі хочуть засудити Мадонну
Фото: pravdoiskatel77.livejournal.com

Французька ультраправа партія "Національний фронт" має намір подати до суду на всесвітньо відому співачку Мадонну за те, що вона демонструє на своїх концертах відеоролик із зображенням голови партії Марін Ле Пен зі свастикою на чолі, повідомляє агентство Ассошіейтед Пресс.

Під час виконання однієї з пісень на екран проектується зображення Мадонни, обличчя якої змінюється на обличчя або частини облич відомих людей. Зокрема, на кілька секунд на екрані з'являються очі очільниці Національного фронту Марін Ле Пен, а потім на рівні чола проступає свастика. Показово, що відразу після цього на екрані з'являється обличчя Адольфа Гітлера з тією самою свастикою.

За словами офіційного представника партії Алена Візьє (Alain Vizier), позов проти Мадонни за образу подадуть наступного тижня.

Нацфронт і раніше висловлював невдоволення у зв'язку із цим кліпом Мадонни і попереджав, що звернеться до суду, якщо відеоролик продемонструють у Франції.

Напередодні ввечері Мадонна виступала на стадіоні Stade de France. Незважаючи на попередження, співачка вирішила не вирізати з кліпу колаж із зображенням Ле Пен.

Партія, яку очолює Ле Пен, не позиціонує себе як расистська чи антисемітська, однак радикально ставиться до проблеми іммігрантів у Франції, заявляючи, що в країні і так надто багато іноземців, переважно мусульман, які не хочуть асимілюватися з французами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram