ГоловнаСвіт

Рада старійшин індійського села заборонила шлюби з кохання

Усім дівчатам і жінкам до 40-ка заборонено показуватися в громадських місцях без супроводу.

Рада старійшин індійського села заборонила шлюби з кохання
Фото: Newsru.com

Панчаят (рада старійшин) села Асара з переважно мусульманським населенням в індійському штаті Уттар Прадеш заборонила мешканцям брати шлюб з кохання, погрожуючи вигнанням.

"Шлюби з кохання - ганьба нашого суспільства. Вони болісно позначаються на батьках молодих, особливо на сім'ях дівчат, оскільки завдають збитків їхній репутації", - заявив один з ініціаторів заборони Саттар Ахмед.

Утім, це не єдине табу, накладене владою села. Також тепер усім дівчатам і жінкам до 40-ка заборонено показуватися в громадських місцях без супроводу. Ще їх зобов'язали носити на головах хустки і заборонили їм користуватися мобільними телефонами. Усі ці драконівські заходи старійшини пояснюють турботою про безпеку мешканок села.

Однак ці пояснення не задовольнили жінок-активісток і в самому штаті, і за його межами. За словами глави Всеіндійської демократичної асоціації жінок Мадху Гарг, уряд країни має негайно втрутитися в ситуацію в цьому селі і скасувати середньовічні порядки.

"Це просто смішно. Чому обмеження поширюються тільки на жінок? Чому б тоді панчаяті не заборонити чоловікам ходити на базар замість жінок. Якщо не пускати туди чоловіків, жінки на базарі будуть почуватися в безпеці", - заявила голова Всеіндійської юридичної ради жінок-мусульманок Шаїста Амбер.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram