ГоловнаСвіт

Саудівській Аравії не сподобалася заява Росії про порушення прав людини

Королівство сподівається, що РФ не відволікає уваги від масових убивств, скоєних сирійським режимом проти свого народу.

Саудівській Аравії не сподобалася заява Росії про порушення прав людини
Принц Сауд аль-Фейсал
Фото: EPA/UPG

Влада Саудівської Аравії засудила заяву уповноваженого МЗС РФ з питань прав людини, демократії та верховенства права Костянтина Долгова, що критикує офіційний Ер-Ріяд у зв'язку із сутичками шиїтських демонстрантів і поліції.

"Інциденти, здається, можуть негативно позначитися на стабільності і злагоді в громадянському суспільстві Саудівської Аравії. Розраховуємо, що влада королівства вживатиме всіх необхідних заходів задля нормалізації ситуації у своїх східних районах, [...] і загалом для гарантованого забезпечення загальноприйнятих прав людини", - йшлося в заяві МЗС РФ.

У своїй офіційній відповіді саудівська влада запевняє, що, "як і раніше, прагне поважати закони, суверенітет і незалежність держав і дистанціюється від втручання в їхні внутрішні справи, зокрема у справи Росії та її політику вирішення конфліктів на власній території''.

''Королівство сподівається, що поява такої дивної заяви ніяк не пов'язана зі спробою відвернути увагу від масових убивств, скоєних сирійським режимом проти свого народу за

підтримки та сприяння відомих сторін, які перешкоджають будь-яким щирим спробам припинити кровопролиття в Сирії", - сказано в повідомленні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram